főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Vonattal a bécsi, prágai vagy zágrábi adventi vásárba!
Segítünk megtalálni az Önnek leginkább megfelelő járatot
 
A karácsony előtti időszakban remek kikapcsolódás a különböző adventi vásárok látogatása. Itt könnyen megvásárolhatja a szeretteinek szánt ajándékokat, megihat egy pohár forraltbort, de akár a hangulat miatt nézelődni is érdemes elmenni. Ezek közül az egyik legnagyobb az osztrák fővárosban lévő Wiener Adventzauber, de emellett idén Prága is felkerült a javasolt úticélok közé. A MÁV Csoport idén is jó ajánlatokkal készült, cikkünkben a Start és a Nosztalgia legjobb adventi vonatait mutatjuk be.


A térkép kattintással nagyítható

Budapestről Bécs felé a kétóránként közlekedő Railjet EC vonatok mellett a MÁV-Start Advent EuroCity, valamint a MÁV Nosztalgia Advent expresszvonatait ajánljuk. Szeged - Kecskemét felől a Napfény Advent Expressz, Debrecen felől a Délibáb Advent Expressz és a Hortobágy EC, Kelebia - Kiskőrös felől pedig az Avala EC biztosít közvetlen kapcsolatot. Sopronból a GYSEV REx vonataival utazhatnak Bécsbe, amelyek egy része már az új Ventus motorvonat. Idén újdonság, hogy Pécsről Zágrábba november 26-án közvetlen gyorsvonatot indít a MÁV-Start, Prágába pedig a Nosztalgia közlekedtet kényelmes expresszvonatot.


MÁV Nosztalgia Advent expresszek Budapestről

A Nyugati pályaudvarról december 9-én indul majd Advent Expressz, de ezen kívül 10-én és 26-án a Debrecenből vagy Szegedről induló expresszre is fel lehet szállni a Fővárosban, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásokon. A vonatok menetrend szerint Budapest és Bécs között csak Kelenföld, Tatabánya és Győr állomásokon állnak meg. A Budapestről induló vonaton az Imperial Club névre keresztelt 1+ osztályú kocsi is elérhető.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek:
• 1+ osztály: 35 000 forinttól
• 1. osztály: 17 490 forint
• 2. osztály: 8 990 forint


MÁV Nosztalgia Délibáb Advent expressz Debrecenből

A debreceni vonat tavaly került be a MÁV Nosztalgia menetrendjébe, népszerűségét bizonyítja, hogy idén is közlekedik majd. A Délibáb Advent Expresszre Debrecenben, Püspökladányban, Szolnokon, Cegléden, Kőbánya-Kispesten, Kelenföldön, Tatabányán, Győrben és Hegyeshalomban lehet felszállni. A szerelvény 1. és 2. osztályú ülőhelyes kocsikból, étkezőkocsikból, valamint bisztró szakaszos (Orfeum) kocsiból áll majd.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (Debrecen - Cegléd közötti felszállással):
• 1. osztály: 21 990 forint
• 2. osztály: 13 990 forint


MÁV Nosztalgia Napfény Advent expressz Szegedről

Szeged - Kistelek - Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Nagykőrös - Cegléd felől is indít közvetlen expresszvonatot a MÁV Nosztalgia Napfény Advent névvel. A vonat 1. és 2. osztályú, étkező és bisztró szakaszos kocsikból áll majd. Az utazás során javasoljuk az étkezőkocsi igénybevételét, a Nosztalgia csapta mindig készül valami finomsággal, illetve általában - a célállomáshoz igazodva - bécsi szelet is kapható.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (Szeged - Cegléd közötti felszállással):
• 1. osztály: 21 990 forint
• 2. osztály: 13 990 forint


MÁV Nosztalgia Advent expressz Budapestről Prágába

Új úticél idén Prága, a MÁV Nosztalgia Budapestről közvetlen expresszvonatot indít a cseh fővárosba is. A nagyobb távolság miatt kétnapos programról van szó, a vonat december 17-én reggel indul Budapestről, majd kora délután ér Prágába. Visszafelé másnap délután lehet felszállni, a járat 22:35-re ér vissza Budapestre. A jegyvásárlás során három és négycsillagos, 1-4 ágyas szobák közül lehet választani.

A jegyár függ a kocsiosztálytól (1+, 1. vagy 2.), illetve a szállás kategóriájáról is, a részletes táblázat megtekinthető a MÁV Nosztalgia honlapján.MÁV-Start - PKP Hortobágy EC Debrecenből és Nyíregyházáról

A naponta közlekedő Hortobágy EuroCity vonat gyors és kényelmes kapcsolatot biztosít az ország keleti része és Bécs között. A járat szerelvényét a lengyel PKP biztosítja, fülkés 1. és 2. osztályú, valamint termes 2. osztályú kocsik közül lehet választani. A vonat étkezőkocsit is továbbít, ahol kedvező áron vásárolhatnak reggelit és vacsorát az úton.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (debreceni felszállással):
• 1. osztály: 70 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 21 700 forint
• 2. osztály: 38 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 11 800 forint

Amennyiben a kedvező árú SparSchiene jegyek elfogynak, kirándulójegyet is válthatnak, amely oda-vissza 2. osztályra városi közlekedés nélkül 39 Euró (kb. 12 000 forint), városi közlekedéssel 49 Euró (kb. 15 200 forint). Ezek a jegyek korlátlan számban kaphatók, azonban helybiztosítást nem tartalmaznak. A helyjegy ára oda-vissza 6 Euró (kb. 1 860 forint).

Budapesti felszállás estén a Railjet EC-nél írt árak érvényesek, egyéb viszonylatok esetében érdeklődjön a MÁVDIREKT-nél a +361 3 49 49 49-es telefonszámon, vagy a MÁV-Start nemzetközi pénztáraiban.


(fotók: VagonWEB, köszönjük!)

MÁV-Start Advent EC Budapestről

Az Advent EuroCity vonattal november 26-án, december 3-én, 10-én, és 17-én utazhatnak Budapestről az osztrák fővárosba. A járaton a helybiztosítás most a MÁV-Start ajándéka, a jegyvásárlásnál jelezzék, hogy ezzel a vonattal szeretnének utazni, így nem kell fizetni a helyjegyért. A vonat kényelmes, termes és fülkés 1. és 2. osztályú kocsikból áll majd, emellett Utasellátó étkezőkocsi is közlekedik, ahol finom reggelivel és vacsorával várják az utasokat. A vonatra Budapest-Keleti pályaudvaron, Kelenföldön, Tatabányán, Komáromban, Győrben, Mosonmagyaróváron és Hegyeshalomban lehet felszállni.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (budapesti felszállással):
• 1. osztály: 71,2 Euró (menetjegy + díjmentes helyjegy), kb. 22 000 forint
• 2. osztály: 29 Euró (menetjegy + díjmentes helyjegy), kb. 9 000 forint

A vonatra az egyéb nemzetközi jegyek (pl.: kirándulójegy) is érvényesek. Más viszonylat esetében az árakról érdeklődjön a MÁVDIREKT-nél a +361 3 49 49 49-es telefonszámon, vagy a MÁV-Start nemzetközi pénztáraiban.


(pontos összeállítást nem lehet tudni, előfordulhat Amz, Avmz, Apmz, Bmz, Bvmz és Bpmz is)

MÁV-Start Avala EC Belgrádból

A naponta közlekedő Avala EC közvetlen eljutást biztosít Bécsbe Belgrád - Kelebia - Kiskunhalas felől. A vonat egynapos városnézésre nem alkalmas, mivel este érkezik, és reggel indul a Császárvárosból, de többnapos utazásra kiválóan használható. A szerelvényben a MÁV-Start fülkés 1. osztályú, valamint fülkés és termes 2. osztályú kocsijai közlekednek, emellett az Utasellátó étkező-bisztrókocsi szolgáltatásait is igénybe vehetik.

A sok felszállási hely miatt itt konkrét árakat nem írunk, ezek megtekinthetők a MÁV Csoport honlapján, vagy érdeklődhetnek telefonon, a személyes ügyfélszolgálatokon és a nemzetközi pénztáraknál is.


MÁV-Start - ÖBB Railjet EC Budapestről

Az Osztrák Vasút Railjet szerelvényei minden nap kétóránként indulnak Budapestről Bécsbe, menetrend szerint csak Kelenföld, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon állnak meg. A szerelvény oldalfolyosós 1+ osztályú, termes 1. és 2. osztályú, valamint étkezőkocsiból áll. A vonatra a helyjegy váltása ugyan nem kötelező, de a várhatóan nagyobb zsúfoltság miatt javasoljuk a magasabb kocsiosztályok és a helybiztosítási lehetőség igénybe vételét. Ha a vonat túlzsúfolt, biztonsági okokból a helyjegy nélküli utasok egy részét leszállíthatja az ÖBB.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (budapesti felszállással):
• 1+ osztály: 88 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 27 300 forint
• 1. osztály: 58 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 18 000 forint
• 2. osztály: 26 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 8 100 forint

Amennyiben a kedvező árú SparSchiene jegyek elfogynak, kirándulójegyet is válthatnak, amely oda-vissza 2. osztályra városi közlekedés nélkül 39 Euró (kb. 12 000 forint), városi közlekedéssel 49 Euró (kb. 15 200 forint). Ezek a jegyek korlátlan számban kaphatók, azonban helybiztosítást nem tartalmaznak. A helyjegy ára oda-vissza 6 Euró (kb. 1 860 forint).


MÁV-Start ünnepi gyorsvonat Pécsről Zágrábba

A 2015-ös évben a Zágrábit választották Európa legszebb adventi vásárának, ezért a budapesti Agram és Rippl-Rónai IC vonatokon felül november 26-án Pécsről is közvetlen vonatot indít a MÁV-Start. Pécsen kívül Szentlőrinc, Szigetvár, Barcs és Gyékényes állomásokon is fel lehet szállni a csak 2. osztályú kocsikat továbbító vonatra.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek:
• 2. osztály: 28 Euró (menetjegy + helyjegy), kb. 8 700 forint


GYSEV RegionalExpress vonat Sopronból

Sopronból a GYSEV Soporonkeresztúr - Bécs - Pozsony viszonylaton közlekedő REx vonatait ajánljuk, melyek egy része már a vadonatúj Ventus motorvonatokkal közlekedik. Az utazáshoz az Einfach Raus Ticket-et ajánljuk, ennek ára 1 vagy 2 fő esetén 33 Euró, 3 főnél 37 Euró, 4 főnél 41 Euró, 5 főnél pedig 45 Euró. A jegy az érvényesség napján korlátlan számú utazást biztosít az ÖBB és a GYSEV Ausztria területén közlekedő S-Bahn, R és REx vonatain.


Figyelem! A feltüntetett adatok - különösen a menetrend és a jegyárak - tájékoztató jellegűek, ellentmondás esetén a Vasúttársaságok hivatalos honlapján lévő információk tekintendők mérvadónak. Utazás előtt mindenképpen nézzék meg a MÁV-Start vagy a MÁV Nosztalgia honlapját is.

Részletek:
• MÁV-Start
• MÁV Nosztalgia
• GYSEV

2016.11.20.

 
Vonatösszeállítás