főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Vonattal a bécsi adventi vásárba
Segítünk megtalálni az Önnek leginkább megfelelő járatot
 
Az első adventi vásár a Császárvárosban volt több, mint 7 évszázaddal ezelőtt. Azóta a város több pontján kialakultak kisebb-nagyobb vásárok, de a legnagyobb a Rathausplatzon lévő Wiener Adventzauber, ahol a gyönyörűen kivilágított standoknál vásárolhatja meg az ajándékot szeretteinek, miközben édességeket és forralt bort is fogyaszthat. Az osztrák főváros a legkényelmesebben vonattal közelíthető meg, a MÁV-Start és a MÁV Nosztalgia idén is több járatot indít ebben az időszakban.


A térkép kattintással nagyítható

A kétóránként közlekedő ÖBB Railjet EC vonatokon felül reggel Bécs irányában, este hazafelé idén is közlekedik a MÁV-Start Advent EC járata. A MÁV Nosztalgia Budapestről induló Advent expresszvonatai idén először kiegészülnek egy 1+ osztályú kocsival is (bővebb információk az új kocsiosztályról), ahol minden eddiginél jobb körülmények között lehet utazni. Lesz expressz Szegedről, és idén először Debrecenből is. Ebből a térségből utazhatnak a MÁV-Start Hortobágy EC vonatával is, valamint Belgrád - Kelebia - Kiskunhalas - Kecskemét felől az Avala EC-vel. Ismerje meg Ön is alaposabban ezeket a vonatokat!


MÁV Nosztalgia Advent expresszek Budapestről

A Nyugati pályaudvarról december 11-én, 12-én és 19-én indul majd Advent expressz, ezen kívül 18-án a Debrecenből induló vonatra is fel lehet szállni a Fővárosban, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásokon. A vonatok menetrend szerint Budapest és Bécs között csak Kelenföld, Tatabánya és Győr állomásokon állnak meg. A megszokott termes 1. és 2. osztályú kocsik mellett újdonság az Imperial Club névre keresztelt 1+ osztályként közlekedő szalon szakaszos hálókocsi. Ilyen jármű évekkel ezelőtt már közlekedett az élményvonatokban, de most jóval több szolgáltatás tartozik hozzá, többek között üdvözlő pezsgő, egy üveg bor, korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztás, reggeli az étkezőkocsi kínálatából, valamint vacsora az egyedi Imperial kínálatból.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek:
• 1+ osztály: 35 000 forinttól
• 1. osztály: 16 490 forint
• 2. osztály: 7 990 forint


MÁV Nosztalgia Délibáb Advent expressz Debrecenből

Újdonság, hogy idén először Debrecenből is indít közvetlen vonatot a MÁV Nosztalgia, így az ország keleti részében élők számára is elérhetővé válik a szolgáltatás. A december 18-án közlekedő expressz menetrend szerint Püspökladányban, Szolnokon, Cegléden, Kőbánya-Kispesten, Kelenföldön, Tatabányán és Győrben áll meg. A vonat 1. és 2. osztályú kocsikat, valamint étkezőkocsit továbbít, 1. osztályon kényelmes, dönthető fotelekkel, valamint korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztással várják az utasokat. A MÁV Nosztalgia valamennyi vonatán és kocsiosztályán a jegy ára a - névre szóló - helybiztosítást is tartalmazza, ezért az ülőhely miatt nem kell aggódni.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (Debrecen - Cegléd közötti felszállással):
• 1. osztály: 20 990 forint
• 2. osztály: 12 990 forint

Budapest és Győr közötti felszállással a Fővárosból induló vonatokkal megegyező díjszabással vehető igénybe.


MÁV Nosztalgia Napfény Advent expressz Szegedről

Idén is elindul a népszerű expresszvonat november 28-án Szegedről, melyre Kisteleken, Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, Nagykőrösön és Cegléden is fel lehet szállni, a vonat Ceglédtől Bécsig nem áll meg. A járat fedélzetén termes 1. és 2. osztályú kocsik közül lehet választani, emellett a szerelvényben étkezőkocsi is lesz.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek:
• 1. osztály: 20 990 forint
• 2. osztály: 12 990 forint


MÁV-Start - PKP Hortobágy EC Debrecenből és Nyíregyházáról

A naponta közlekedő Hortobágy EuroCity vonat gyors és kényelmes kapcsolatot biztosít kelet és nyugat között. A vonat december 12-ig Debrecenből indul, Bécsig csak Hajdúszoboszló, Püspökladány, Szolnok, Cegléd, Ferihegy, Kőbánya-Kispest, Ferencváros, Kelenföld, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon áll meg. Menetrendváltástól, azaz december 13-tól a járat már Nyíregyházáról indul, és a felsoroltakon kívül megáll Karcagon, Kisújszálláson és Törökszentmiklóson is. Szolnoktól a 120a vonalon közlekedik, ezért december 13-tól nem érinti Ferihegyet és Kőbánya-Kispestet, helyette bemegy a Keleti pályaudvarra, és Ferencvárosban sem áll meg. A vonat szerelvényét a lengyel PKP biztosítja, a fülkés 1. osztályú, valamint termes és fülkés 2. osztályú kocsik mellett étkezőkocsi is közlekedik, ahol kedvező áron reggelizhetnek, vagy vacsorázhatnak.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (debreceni felszállással):
• 1. osztály: 70 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 22 050 forint
• 2. osztály: 38 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 11 970 forint

Amennyiben a kedvező árú SparSchiene jegyek elfogynak, kirándulójegyet is válthatnak, amely oda-vissza 2. osztályra városi közlekedés nélkül 39 Euró (kb. 12 285 forint), városi közlekedéssel 49 Euró (kb. 15 435 forint). Ezek a jegyek korlátlan számban kaphatók, azonban helybiztosítást nem tartalmaznak. A helyjegy ára oda-vissza 6 Euró (kb. 1 890 forint).

Budapesti felszállás estén a Railjet EC-nél írt árak érvényesek, egyéb viszonylatok esetében érdeklődjön a MÁVDIREKT-nél a +3640 49 49 49-es telefonszámon, vagy a MÁV-Start nemzetközi pénztáraiban.


(fotók: VagonWEB, köszönjük!)

MÁV-Start Advent EC Budapestről

Az Advent EuroCity vonattal november 28-án, december 5-én, 12-én, és 19-én utazhatnak Budapestről az osztrák fővárosba. A járaton a helybiztosítás most a MÁV-Start ajándéka, a jegyvásárlásnál jelezzék, hogy ezzel a vonattal szeretnének utazni, így nem kell fizetni a helyjegyért. A vonat kényelmes, termes és fülkés 1. és 2. osztályú kocsikból áll majd, emellett Utasellátó étkezőkocsi is közlekedik, ahol finom reggelivel és vacsorával várják az utasokat. A vonatra Budapest-Keleti pályaudvaron, Kelenföldön, Tatabányán, Komáromban, Győrben, Mosonmagyaróváron és Hegyeshalomban lehet felszállni.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (budapesti felszállással):
• 1. osztály: 71,2 Euró (menetjegy + díjmentes helyjegy), kb. 22 428 forint
• 2. osztály: 29 Euró (menetjegy + díjmentes helyjegy), kb. 9 135 forint

Egyéb viszonylatok esetében az árakról érdeklődjön a MÁVDIREKT-nél a +3640 49 49 49-es telefonszámon, vagy a MÁV-Start nemzetközi pénztáraiban.


(pontos összeállítást nem lehet tudni, előfordulhat Amz, Avmz, Apmz, Bmz, Bvmz és Bpmz is)

MÁV-Start Avala EC Belgrádból

A naponta közlekedő Avala EC közvetlen eljutást biztosít Bécsbe Belgrád - Kelebia - Kiskunhalas felől. A járat december 12-ig Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Cegléd, KÖKI és Kelenföld érintésével a fővárosi fejpályaudvarokat elkerülve, december 13-tól Kunszentmiklós-Tass - Pesterzsébet - Budapest-Keleti pályaudvar útirányon át közlekedik. A vonat egynapos városnézésre nem alkalmas, mivel este érkezik, és reggel indul a Császárvárosból, de többnapos utazásra kiválóan használható. A szerelvényben a MÁV-Start legjobb termes 1. osztályú, valamint fülkés és termes 2. osztályú kocsijai közlekednek, emellett az Utasellátó étkező-bisztrókocsi szolgáltatásait is igénybe vehetik.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (kecskeméti felszállással):
• 1. osztály: 70 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 22 050 forint
• 2. osztály: 38 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 11 970 forint

Egyéb viszonylatok esetében az árakról érdeklődjön a MÁVDIREKT-nél a +3640 49 49 49-es telefonszámon, vagy a MÁV-Start nemzetközi pénztáraiban.


MÁV-Start - ÖBB Railjet EC Budapestről

Az Osztrák Vasút Railjet szerelvényei minden nap kétóránként indulnak Budapestről Bécsbe, menetrend szerint csak Kelenföld, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon állnak meg. A szerelvény oldalfolyosós 1+ osztályú (ÖBB-nél Business Class), termes 1. osztályú, termes 2. osztályú, valamint étkezőkocsiból áll. A vonatra a helyjegy váltása ugyan nem kötelező, de a várhatóan nagyobb zsúfoltság miatt javasoljuk a magasabb kocsiosztályok és a helybiztosítási lehetőség igénybe vételét. Ha a vonat túlzsúfolt, biztonsági okokból a helyjegy nélküli utasok egy részét kénytelenek leszállítani.

A vonatra az alábbi árakon válthatók menettérti jegyek (budapesti felszállással):
• 1+ osztály: 88 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 27 720 forint
• 1. osztály: 58 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 18 270 forint
• 2. osztály: 26 Euró (helybiztosítást is tartalmazó menetjegy), kb. 8 910 forint

Amennyiben a kedvező árú SparSchiene jegyek elfogynak, kirándulójegyet is válthatnak, amely oda-vissza 2. osztályra városi közlekedés nélkül 29 Euró (kb. 9 135 forint), városi közlekedéssel 39 Euró (kb. 12 285 forint). Ezek a jegyek korlátlan számban kaphatók, azonban helybiztosítást nem tartalmaznak. A helyjegy ára oda-vissza 6 Euró (kb. 1 890 forint).


Figyelem! A feltüntetett adatok - különösen a menetrend és a jegyárak - tájékoztató jellegűek, ellentmondás esetén a Vasúttársaságok hivatalos honlapján lévő információk tekintendők mérvadónak. Utazás előtt mindenképpen nézzék meg a MÁV-Start vagy a MÁV Nosztalgia honlapját is.

Részletek:
• MÁV-Start
• MÁV Nosztalgia


2015.11.08.

 
Vonatösszeállítás