főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Forgalomba álltak az új InterCity Plusz kocsik
Próbálja ki Ön is az új járműveket Nyíregyháza, Szombathely, Sopron, Pécs és Miskolc felé
 
Forgalomba állt a MÁV-Start két új, hazai fejlesztésű és gyártású InterCity Plusz személykocsija. Október 22-től bárki utazhat az új járművekkel, egy-egy héten át a nyíregyházi, szombathelyi és soproni, pécsi, valamint a miskolci vonalon fognak közlekedni az alábbi járatokban:Előre nem látható forgalmi vagy műszaki okok miatt a tervezett menetrendről előzetes bejelentés nélkül is előfordulhat eltérés!

A forgalomba helyezés alkalmából Gödöllőn tartott ünnepségen Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy a gazdasági növekedés nem tartható fenn versenyképes vasút nélkül, ezért kiemelten fontos a magyar járműgyártás újraélesztése. Zaránd György, a MÁV-Start vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy az IC+ kocsik sikere a hazai vasútgépész szakma nemzetközi mércével is kiváló tudását bizonyítja.


IC+ kocsi Gödöllőn [Fotó: Varga Mátyás]

Bár a MÁV-Start mérnökei igyekeztek a lehető legjobb kocsik megépíteni, a két termes 2. osztályú személykocsi még prototípus, ezért előfordulhatnak előre nem látható hibák, hiányosságok. Éppen ezért a Vasúttársaság várja az utasok véleményét, észrevételeit, javaslatait a járművek kényelmével, elrendezésével, színvilágával és bármely más tulajdonságaival kapcsolatban, ezeket ha szükséges, a későbbi sorozatgyártás során módosítani lehet.


IC+ utastér

A két kocsinak most teljesíteni kell az ilyenkor előírt 250 000 kilométeres próbaüzemet, ez után kaphatják meg a végleges üzembe helyezési engedélyt. A sorozatgyártás - megfelelő források esetén - jövőre indulhat, ekkor lehetőség lesz 1. osztályú, étkező, poggyászteres vagy éppen vezérlőkocsi gyártására is.

További képek a forgalomba állásról Facebook oldalunkon

2014.21.21.

 
Vonatösszeállítás
2009 - 2014