főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Átszállás nélkül Szobról Ceglédre - vágányzári menetrend a Nyugati pályaudvar lezárása miatt
Június 22-től július 5-ig két hétre bezár a Nyugati
 
Június 22-től július 5-ig bezár Budapest-Nyugati pályaudvar, ezalatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a 30a, 70-es, 71-es, 100-as, 140-es és 142-es vonalon. A vágányzár alatt olyan karbantartási és felújítási munkákat végeznek el a vágányokon, kitérőkön, biztosítóberendezésen, felsővezeték rendszeren, peronokon, valamint az épületen, melyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehetett volna megvalósítani.


A térkép kattintásra nagyítható

Az egyik legfontosabb változás, hogy az S50-es és S70-es, illetve a Z50-es és Z70-es vonatok a vágányzár alatt össze lesznek vonva, ezért átszállás nélkül lehet majd utazni Szobtól Ceglédig. Az személyvonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak, de Rákosrendezőn körülbelül negyed órát tartózkodnak. A zónázó személyvonatok Budapesten belül csak Rákospalota-Újpest, Istvántelek, Zugló, Kőbánya alsó, Kőbánya-Kispest és Ferihegy állomásokon illetve megállóhelyeken állnak meg. A G70-es gyorsított személyvonatok, illetve egyes sűrítő személyvonatok a Dunakanyar felől csak Rákospalota-Újpestig, illetve Cegléd - Szolnok felől csak Zuglóig közlekednek.

Mit gondolnak az új átlós viszonylatokról? A vágányzár után a normál (fejpályaudvarra közlekedő) vonatokon felül jók lennének ilyen járatok is? Véleményüket kommentben, vagy Facebook oldalunkon hozzászólásban várjuk!

Az S71-es és G71-es vonatok csak Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek zónázó személyvonatokhoz csatlakozva. A 142-es vonalon pályafelújítási munkálatok is kezdődnek, ezért Kőbánya-Kispest és Ócsa között vonatpótló autóbuszok közlekednek június 22-től augusztus 19-ig.


S71-es személyvonatok a Nyugatiban

A távolsági forgalomban a 100-as vonal InterCity járatai (utasforgalmi szempontból) Zugló megállóhelyig közlekednek, ezek a vonatok Kőbánya-Kispest és Zugló közötti utazásra nem vehetők igénybe. A vonal sebesvonatai viszont nem mennek el Zuglóig, ezek Kőbánya-Kispeten fordulnak.

A szegedi InterCity járatok Kőbánya-Kispesttől módosított útvonalon, Ferencvároson át Kelenföldre terelve közlekednek. A gyorsvonati kocsik ezen a szakaszon felár nélkül, Budapest bérlettel is igénybe vehetők. A lecsökkent kapacitás miatt az S36-os és G43-as vonatok viszont nem mennek át a hídon, ezek a járatok Kelenföldön fordulnak.

Részletek, és vágányzári menetrend a MÁV Csoport honlapján!

2015.06.04.

 
Vonatösszeállítás