főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Újabb 21 motorvonatot vásárol a MÁV-Start
Kiírták a közbeszerzést, az első egység már nyárra megérkezhet
 
Megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a következő motorvonat tender: a MÁV-Start 6+15 darab személyvonati minőségű, legalább 200 ülőhellyel rendelkező villamos motorvonat szállítására vár ajánlatot. A gyártóknak április 20-ig kell elküldeni ajánlataikat, majd a szerződéskötést követően az első járműnek már június 15-re meg kell érkezni. Az első 6 egységet legkésőbb október 31-ig le kell szállítani, míg a második 15 darabos szériának 2016 végéig kell megérkezni. Érdemes megemlíteni, hogy a +15 itt nem opció, tehát ha sikeres lesz a tender, mindenképpen 21 jármű fog érkezni, nem kell az első 6 után ismét szerződést kötni.


Már idén nyáron itt lehet az első új motorvonat

A szűkös határidő és a korábbi jó tapasztalatok miatt a Stadler Flirt motorvonata esélyes, de peresze az eredményhirdetésig még nem lehet biztosat mondani, előfordulhat, hogy a korábbi cikkünkben bemutatott járművek közül érkezik valamelyik. A MÁV-Start állagába így már 164 darab korszerű, új motorvonat fog tartozni.

Desiro: 31 darab
Talent: 10 darab
Flirt (vörös): 60 darab
Flirt (kék): 42 darab
Mostani beszerzés: 21 darab

Ennyire előre még nem lehet tudni, hogy pontosan hol fognak közlekedni az új szerelvények, de esélyes az S25-ös (Bp - Kunszentmiklós-Tass), az S70-Z70-es (Bp - Vác - Szob) és egy tervezett új, külső körvasúti viszonylat is. Újabb információ esetén folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

2015.03.07.

 
Vonatösszeállítás
2009 - 2014