főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
SEA←YOU – retro gyorsvonattal a tengerre
Megújuló kínálat a horvát tengerpartra
 
Naponta közlekedő vonatokkal, olcsóbb jegyárakkal, és új marketing megoldásokkal vág neki a tengerparti nyárnak a MÁV-START. Az idei nyári menetrend nagy dobása, hogy az Adria és az Istria gyorsvonat is naponta közlekedik majd, előbbi június 16-tól szeptember 8-ig, utóbbi június 23-tól augusztus 25-ig.


Naplemente még Magyarországon - napfelkelte már a horvát tengerparton

Az Istria gyorsvonat fedélzetén Koper, Abbázia és Fiume ülőhelyes kocsiban 39 eurótól érhető el, emellett Koperbe fekvőhelyes kocsit, Abbáziába és Fiumébe pedig fekvő- és hálókocsit is lehet választani. Sajnos a sokak kedvencének számító komfortkocsi idén kimarad a szerelvényből, az ülőhelyes szolgáltatást választva be kell érni a (várhatóan A 19-80 típusú) 1. osztályú kocsival. Emögött feltételezhetően az áll, hogy a naponta történő közlekedéshez már két WSPz kellene, a kettőből két kocsira tervezni egész nyárra pedig elég merész lenne. A vonat Koperbe poggyászkocsit is továbbít, ezért a saját kerékpárok külföldi használatáról sem kell lemondani.


Akár egy napos kirándulásra is érdemes lemenni a tengerpartra,
de hosszabb vakációhoz is tökéletes

Az Adria gyorsvonatra Splitbe már 29 eurótól kaphatók jegyek, emellett fekvőhelyes és hálókocsi ezen a vonaton is elérhető némileg drágábban. Idén az ülőhelyes kocsikat a Horvát Vasút biztosítja, ezért a korábbi MÁV-Startos 1. osztályú kocsik helyett valószínűleg 2. osztályú szolgáltatás várható. A lábtér így némileg kisebb, viszont ebben a kocsitípusban is 6 hely van egy fülkében.

A vonat várható komfortfokozatáról egészen őszintén kommunikál a Vasúttársaság, a honlapról egyértelműen kiderül, hogy nem modern EuroNight vonatról, hanem inkább retro jellegű, klasszikus gyorsvonatról van szó. Faburkolatok, lehúzható ablak, egyszerű kialakítás - ez itt most nem a minőségről szól, viszont a hangulata annál nagyobb. Felejthetetlen élmény a lehúzható ablakból kihajolva gyönyörködni a napfelkeltében, miközben a vonat a hegyek között kanyargó pályán megközelíti a horvát tengerpartot.


Retro gyorsvonat a tengerpartra - ez a SEA←YOU

Reggelire a kocsikísérőnél egy-egy euróért kapható croissant és kávé, de más édességek, ropogtatnivalók, üdítők és alkoholos italok is választhatók, viszonylag baráti áron. A teljes kínálat megtekinthető a MÁV Csoport honlapján. A vonatokról részletesebb információk szintén a Vasúttársaság oldalán olvashatók.

2017.05.15.

 
Vonatösszeállítás