főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Gőzfelhős lombhullás - fotósvonat a Mátravasúton
Információk, jegyvásárlás
 
deutsch english

A Continental Railway Solution Kft-vel közösen fotósvonatot szervezünk őszre a Mátravasút 324-es számú szalajkaházi vonalára. A program során az őszi tájban vonatozás közben nyíltvonali fotózási lehetőségeket biztosítunk, ahol két szerelvényt is meg tudnak majd örökíteni: az egyiket a 490 2005-ös gőzmozdony, a másikat a C05 404-es (C50-es) dízelmozdony továbbítja.Időpont, útvonal
 
A vonat 2015. október 10-én, szombaton közlekedik. Járatunk menetrend szerint 9:45-kor indul Gyöngyös ÁEV állomásról, egy oda-vissza utat fogunk megtenni a 324-es vonalon Szalajkaházig. Út közben 10-15 fotómegállást szervezünk, ezek helyszínét előre gondosan megtervezzük. A vonat menetrend szerint 17:00-ra ér vissza Gyöngyös ÁEV állomásra.Járatunk út közben a nyíltvonalon is megáll fotózás céljából, itt kiépített peronok nélkül, a vasúti töltés oldalára lehet leszállni. A fokozottan balesetveszélyes helyeken a fel- és leszállás saját felelősségre történik, ezt a jegyvásárlással elfogadottnak tekintjük. Az utazás során - biztonságuk érdekében - minden esetben be kell tartani a vonat személyzetének utasításait.
   
Menet- és helyjegyek
 
Vonatunk menetrend szerint 1. és 2. osztályú kocsikkal közlekedik, a jegyárak is eszerint alakulnak. 1. osztályon kényelmesebb, szövet huzatos, párnás ülésekkel várjuk Önöket, a kocsiban padlószőnyeg, függöny és fejtámlahuzat is található. A 2. osztályú kocsikban a retro hangulatot fapados ülések biztosítják. Felhívjuk figyelmüket, hogy mindkét kocsiosztályon kályhafűtés üzemel, az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért nem vállalunk felelősséget.

A jegyár tartalmazza a menettérti utazást egy fő részére Gyöngyös ÁEV és Szalajkaház állomások között, a fotózási lehetőséget, és 1. osztályon a helybiztosítást. Nem tartalmazza az opcionálisan igényelhető ebédet, erről néhány bekezdéssel később fogunk írni.

Vonatunkra az alábbi árakon válthatnak jegyet:
1. osztály: 6 000 forint (díjmentes helyjeggyel)
2. osztály: 5 000 forintA vonatra kedvezményes (például diák, nyugdíjas) jegyeket nem áll módunkban biztosítani. A fotósvonat utazásszervezője a Continental Railway Solution (utazásszervezői engedélyszám: U001595)

A jegyvásárlás a lap alján lévő E-Ticket gombra kattintva lehetsége 2015. szeptember 30-ig. Itt meg kell adni nevét, e-mail címét, valamint telefonszámát (így egy esetleges probléma esetén könnyen el tudjuk érni Önt), valamint itt tudja kiválasztani, hogy 1. vagy 2. osztályon szeretne-e utazni. Ezek után a lehető leghamarabb, de legkésőbb 5 munkanapon belül küldünk Önnek egy visszaigazoló e-mailt, sikeres foglalás esetén ebben fogja találni a számlaszámot, ahova a jegy árát kérjük átutalni. A pénz megérkezését követően a CRS megküldi Önnek menet- és helyjegyét, melyet kinyomtatva hozza magával, vagy arra alkalmas eszköz képernyőjén is bemutathatja.
   
Hogyan közelíthető meg Gyöngyös ÁEV állomás?
 
Gyöngyös Budapest felől vámosgyörki átszállással nagyjából másfél óra alatt közelíthető meg. A fővárosból érkezőknek a Keleti pályaudvarról 8:00-kor induló S520-as számú sátoraljaújhelyi sebesvonatot ajánljuk, ez 9:04-re ér Vámosgyörkre, ahol átszállás biztosított a 9:08-kor induló 35622-es számú személyvonatra, amely 9:23-ra érkezik Gyöngyösre.

Amennyiben az ország keleti részéről érkezik, az S5209-es sebesvonatot javasoljuk, ez 8:39-re ér Vámosgyörkre, így kényelmesen át lehet szállni a 9:08-kor induló gyöngyösi személyvonatra.

Gyöngyösről és Gyöngyös ÁEV állomásra nagyjából 10 perc alatt lehet átgyalogolni, az alábbi térképen bejelöltük a leggyorsabb útvonalat.

   
Hogyan juthatok haza Gyöngyös ÁEV állomásról?
 
A fotósvonat menetrend szerint 17:00-kor ér Gyöngyös ÁEV-re. Innen bőven van idő átgyalogolni a nagyállomásra a 17:32-kor induló 35643-as számú személyvonathoz, amely 17:48-ra ér Gyöngyösre. Itt átszállás biztosított a 17:51-kor induló 553-as számú Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedő gyorsvonatra.

Ha az ország keleti része felé utazik, a 19:05-kor induló S5208-as zámú sebesvonattal utazhat Miskolc - Sátoraljaújhely felé. Amennyiben Nyugat-Európából érkezett hozzánk, a Keleti pályaudvarról 21:00-kor induló EN462-es számú Kálmán Imre - Wiener Walzer EuroNight vonatot még el tudja érni.
 
Étkezési lehetőség
 
Amennyiben ezt az igényét jelzi felénk, Lajosháza állomásra kihozunk Önnek egy pizzát. A rendelésre az E-Ticket felületen van lehetősége, vagy amennyiben már korábban megvásárolta a vonatjegyet, ezen az oldalon tud pizzát rendelni.
   
Egyéb kérdése van?
 
Amennyiben az utazással kapcsolatban bármilyen itt nem tisztázott kérdés merült fel Önben, vagy speciális kérése van, bátran keressen meg minket e-mailben a kulonvonat@vonatosszeallitas.hu címen, vagy Facebook oldalunkon. Levelére a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb 3 munkanapon belül válaszolunk.
2015.09.09.

 
Vonatösszeállítás