főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Egységesíti Flirt flottáját a MÁV-Start
Fejlődő szolgáltatások, egységes megjelenés
 
Az első Flirt motorvonatot több, mint 10 éve, 2006-ban vette állagba a MÁV, amelyet később további 122 egység követett, ezzel a MÁV-Start vált az egyik legnagyobb Flirt flottával rendelkező állami vasúttársasággá. A modern, légkondicionált motorvonatok közül az első 60 egység vörös-fehér színnel állt forgalomba, ami a hagyományos színtervhez, illetve a vállalat arculatához sem illeszkedik. A MÁV-Start új személyvonati arculata a 061-es Flirttel mutatkozott be, a modern, újszerű megjelenés véleményünk szerint nagyon jól áll a járműveknek.


Ez a látvány hamarosan már múlt lesz, jön az egységes arculat!

A Fonódó Blog információi szerint hamarosan indul a Flirt motorvonatok egységesítése, melynek lényeges eleme, hogy a rendszeridegen vörös-fehér szín helyett ezek a szerelvények is megkapják az új arculat szerinti fényezést. Ennyi év után a járművek újrafényezése egyébként is esedékes lenne, tehát a módosítás érzékelhető plusz költséget nem okoz, ugyanakkor jelentős lépést jelent az egységes flotta irányába.


Új, egységes, modern, a Vasúttársaság színvilágához illeszkedő arculat

A projekt természetesen nem csak a külső fényezéssel foglalkozik, az utastér kisebb felújítása is a részét képezi. Ennek keretében konnektorokat, és a telefonok töltésére alkalmas USB csatlakozókat is beépítenek, valamint várhatóan ezekben a járművekben is megjelennek a nagyméretű utastájékoztató kijelzők.


Esztétikai javítás mellett minőségi fejlesztés is jön: nem maradnak el a konnektorok sem

Egyes fórumokon illetve Facebook csoportokban terjedő hírek szerint az arculat egységesítése ezzel nem áll le, további jármű(vek) is szóba jöhetnek. A Talentek átfényezése ezek után szinte magától értetődő lenne, de kicsit tovább menve a Desiro, esetleg Uzsgyi motorvonatok is sorra kerülhetnek. Az új arculat a távolsági forgalomban is terjed, az IC+ kocsik után a felújított CAF EuroCity kocsik megjelenése is megújult, bízunk benne, hogy ez a törekvés a jövőben is fog folytatódni.


Az új minőségi távolsági arculat is terjed a kocsifelújításoknak köszönhetően

2017.05.09.

 
Vonatösszeállítás