főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Adventi kirándulás Bécsbe vonattal
Utazási lehetőségek advent idején az osztrák fővárosba
 
Karácsony közeledtével egyre többen látogatnak el az ünnepi fényekbe öltözött Bécsbe, az Adventi Varázslat (Wiener Adventzauber) sokakat vonz az osztrák fővárosba. A megnövekedett igények miatt ilyenkor a szokásosnál is több vonat indul a Császárvárosba, ezek kínálatát szeretnénk most bemutatni. A feltüntetett árak Budapestről oda-vissza értendők, részletesebb információk a MÁV-Start honlapján.


[Plakát: MÁV-Start]

ÖBB Railjet EuroCity

Az Osztrák Vasút Railjet EC vonatai kétóránként közlekednek Budapest és Bécs között, ezek menetideje 3 óra 2 perc Budapest-Keleti pályaudvar és Bécs (Wien-Westbf) között. A vonatok fedélzetén három kocsiosztály közül választhatnak, a komfort (1+), 1. és 2. osztályok közül mindenki megtalálja a számára ideálisat. A Railjet EC vonatokra nemzetközi forgalomban nem kötelező helyjegyet váltani, azonban ezt ilyenkor különösen érdemes megvenni, nagyon sokan szoktak ilyenkor utazni.

A kényelmesebb utazás érdekében november 29-én szombaton, valamint december 6 és 15 között hétvégén a Budapestről 7:10-kor induló RJ60-as számú, valamint visszafelé a Bécsből 17:48-kor induló RJ67-es számú vonatok dupla szerelvénnyel közlekednek, ezeken a járatokon 32 komfort, 152 első és 632 másodosztályú hely áll az utasok rendelkezésére.

• 1+ (komfort) osztály: 88 eurótól (kb. 27 200 Ft)
• 1. osztály: 58 eurótól + 6 euró helyjegy (kb. 20 000 Ft)
• 2. osztály: 26 euróról + 6 euró helyjegy (kb. 10 000 Ft)


Railjet utastér

MÁV-Start Advent EuroCity

Az ünnepi forgalom jobb kiszolgálása érdekében az adventi szombatokon mentesítő EuroCity vonat is közlekedik, ez 7:35-kor indul Budapest-Keleti pályaudvarról, és 10:52-kor érkezik Bécsbe. Visszafelé 17:35-kor indul, majd 20:56-ra ér a magyar fővárosba. A vonat az 1. és 2. osztályú kocsik mellett Utasellátó étkezőkocsit is továbbít, ahol odafelé meleg reggeli, hazafelé karácsonyi menü várja az utasokat. A kényelmes utazás érdekében az Advent EC helybiztosítással közlekedik, sőt, a helyjegy árát most átvállalja a MÁV-Start.

• 1. osztály: 71,2 euró (kb. 22 000 Ft)
• 2. osztály: 29 euró (kb. 9 000 Ft)


A pontos összeállítás még nem ismert, de mindenképp EC kocsik lesznek a vonatban

MÁV-Nosztalgia Advent expressz

A MÁV-Nosztalgia Advent expresszvonataival kedvező áron, de mégis jó minőségű szerelvénnyel utazhatnak az osztrák fővárosba. November 29-én Szegedről, december 12-én, 13-án és 20-án Budapestről indulnak vonatok. A járatok fedélzetén az 1. és 2. osztály mellett étkezőkocsi és közösségi kocsi (Orfeum) is található, az utasok mindkét osztályon kapnak üdvözlőitalt, emellett 1. osztályon korlátlan ásványvíz, kávé és teafogyasztás biztosított. A vonat helybiztosítással közlekedik, az üléseknél az utasok neve is szerepel, így könnyebb megtalálni a jegyen szereplő helyet.

• 1. osztály: 15 490 forinttól
• 2. osztály: 7 990 forint


Advent expressz

MÁV-Nosztalgia Árpád gyorsmotorvonat

Igazi különlegesség az idén 80 éves Árpád motorvonat, december 13-án ennek fedélzetén is el lehet jutni Bécsbe. Érdemes sietni a jegyvásárlással, hiszen a vonaton csak 64 ülőhely található (ezek mindegyike 1. osztályú). A vonat büféjében hideg és meleg italok kaphatók, emellett az utasoknak egy üdvözlőital is jár.

• 1. osztály: 14 990 forint


Árpád motorvonat
[Fotók: MÁV-Nosztalgia]

Advent Bécsben.hu különvonat

December 13-án különvonattal is el lehet jutni Bécsbe, ezt az Advent Bécsben.hu szervezi, a szerelvényt a MÁV-Start állítja ki termes EC 2. osztályú kocsikból. A vonat helybiztosítással közlekedik, ennek ára alapesetben benne van a jegyárban, de plusz 2 ezer forintért kérhető konkrét ülésre is.

• 2. osztály: 7 490 forinttól


A különvonatban Bpmz kocsik várhatók

2014.11.26.

 
Vonatösszeállítás
2009 - 2014